RODO - ZMIANY W OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH

O SZKOLENIU

25 maja 2018 roku zaczną obowiązywać przepisy unijnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO). Tymczasem zaledwie połowa firm posiada informacje o tych zmianach, jakie czekają wszystkich. Nieco ponad połowa przedsiębiorców i jednostek publicznych posiada jakiekolwiek narzędzia zapewniające bezpieczeństwo danych. Czego konkretnie dotyczą zmiany w prawie? Jak przygotować się na kontrole GIODO? Jak zachować się podczas kontroli? Jaka dokumentacja jest niezbędna? Jakie kary grożą firmom, a jakie jednostkom publicznym? Zapraszamy na szkolenia RODO. Oferujemy szkolenia dla firm oraz sektora publicznego – agenda zawsze indywidualnie dostosowana do branży i profilu działalności oraz specyfiki jednostki.

Szkolenia RODO to ekspercka wiedza, przekazana w prosty i niezagmatwany sposób. Zapraszamy!

SZKOLENIE POPROWADZI

1

Piotr Czubaty

Specjalista ds. Ochrony Danych Osobowych
KIEDY?

25 maja 2018

GDZIE?

Sala konferencyjna
Agencji Reklamowej SilverFox
Gen. W. Andersa 5 lok. 508, Białystok

PROGRAM SZKOLENIA

I – OGÓLNIE O DANYCH OSOBOWYCH

  1. Dane osobowe w prawdziwym życiu:
  2. Kiedy można przetwarzać dane

II – DANE OSOBOWE OD KUCHNI

  1. Formy pobierania zgód na przetwarzanie danych
  2. Odwołanie zgody
  3. Formy przetwarzania danych
  4. Obowiązki związane z przetwarzaniem danych

III – STAN PRAWNY – TERAZ I ZA PÓŁ ROKU

  1. Podstawy prawne – stan faktyczny dziś i od maja 2018
  2. Sankcje karne
  3. Sankcje cywilne

IV – BEZPIECZEŃSTWO DANYCH OSOBOWYCH

  1. Obowiązki prawne związane z bezpieczeństwem danych
  2. Kim jest GIODO(UODO), kim jest ABI(IODO)?
  3. ABC bezpieczeństwa danych

V – WARSZTAT DLA UCZESTNIKÓW

  1. Zagrożenia i incydenty
  2. A co jeśli… – gra logiczna
  3. Wymiana spostrzeżeń, luźna dyskusja

VI – CIEKAWOSTKI

  1. Dane biometryczne
  2. Profilowanie
  3. Ochrona danych a ochrona dóbr osobistych

CZAS TRWANIA SZKOLENIA

6 GODZIN

JESTEŚ ZAINTERESOWANY SZKOLENIEM?

Zadzwoń!

(+48) 577 230 303

Napisz!

biuro@szkoleniabialystok.pl

MASZ PYTANIE? NAPISZ DO NAS!




Na podstawie art. 6 pkt lit. b) oraz art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, iż Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu nawiązywania kontaktów związanych z realizacją umowy bądź podejmowania działań przed jej zawarciem. Administratorem Danych Osobowych jest firma SILVER FOX s.c. z siedzibą w Białymstoku ul. gen. W. Andersa 5 lok. 508. Dane nie będą bez Państwa zgody przekazywane żadnym podmiotom zewnętrznym. Informujemy o prawie dostępu, żądania ograniczenia przetwarzania oraz do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, jak również do wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych

Interesują Cię szkolenia otwarte? A może chcesz zorganizować dedykowane warsztaty w Twojej organizacji? Szukasz niestandardowej oferty szkoleniowej?

NASZ ADRES

ul. Gen. W. Andersa 5 lok. 508
15-124 Białystok

(+48) 577 230 303