RODO - ZMIANY W OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH

O SZKOLENIU

25 maja 2018 roku zaczną obowiązywać przepisy unijnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO). Tymczasem zaledwie połowa firm posiada informacje o tych zmianach, jakie czekają wszystkich. Nieco ponad połowa przedsiębiorców i jednostek publicznych posiada jakiekolwiek narzędzia zapewniające bezpieczeństwo danych. Czego konkretnie dotyczą zmiany w prawie? Jak przygotować się na kontrole GIODO? Jak zachować się podczas kontroli? Jaka dokumentacja jest niezbędna? Jakie kary grożą firmom, a jakie jednostkom publicznym? Zapraszamy na szkolenia RODO. Oferujemy szkolenia dla firm oraz sektora publicznego – agenda zawsze indywidualnie dostosowana do branży i profilu działalności oraz specyfiki jednostki.

Szkolenia RODO to ekspercka wiedza, przekazana w prosty i niezagmatwany sposób. Zapraszamy!

SZKOLENIE POPROWADZI

1

Piotr Czubaty

Specjalista ds. Ochrony Danych Osobowych
KIEDY?

25 maja 2018

GDZIE?

Sala konferencyjna
Agencji Reklamowej SilverFox
Gen. W. Andersa 5 lok. 508, Białystok

PROGRAM SZKOLENIA

I – OGÓLNIE O DANYCH OSOBOWYCH

  1. Dane osobowe w prawdziwym życiu:
  2. Kiedy można przetwarzać dane

II – DANE OSOBOWE OD KUCHNI

  1. Formy pobierania zgód na przetwarzanie danych
  2. Odwołanie zgody
  3. Formy przetwarzania danych
  4. Obowiązki związane z przetwarzaniem danych

III – STAN PRAWNY – TERAZ I ZA PÓŁ ROKU

  1. Podstawy prawne – stan faktyczny dziś i od maja 2018
  2. Sankcje karne
  3. Sankcje cywilne

IV – BEZPIECZEŃSTWO DANYCH OSOBOWYCH

  1. Obowiązki prawne związane z bezpieczeństwem danych
  2. Kim jest GIODO(UODO), kim jest ABI(IODO)?
  3. ABC bezpieczeństwa danych

V – WARSZTAT DLA UCZESTNIKÓW

  1. Zagrożenia i incydenty
  2. A co jeśli… – gra logiczna
  3. Wymiana spostrzeżeń, luźna dyskusja

VI – CIEKAWOSTKI

  1. Dane biometryczne
  2. Profilowanie
  3. Ochrona danych a ochrona dóbr osobistych

CZAS TRWANIA SZKOLENIA

6 GODZIN

JESTEŚ ZAINTERESOWANY SZKOLENIEM?

Zadzwoń!

(+48) 577 230 303

Napisz!

biuro@szkoleniabialystok.pl

MASZ PYTANIE? NAPISZ DO NAS!




Na podstawie art. 6 pkt lit. b) oraz art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, iż Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu nawiązywania kontaktów związanych z realizacją umowy bądź podejmowania działań przed jej zawarciem. Administratorem Danych Osobowych jest firma SILVER FOX s.c. z siedzibą w Białymstoku ul. gen. W. Andersa 5 lok. 508. Dane nie będą bez Państwa zgody przekazywane żadnym podmiotom zewnętrznym. Informujemy o prawie dostępu, żądania ograniczenia przetwarzania oraz do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, jak również do wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych

[recaptcha]

Interesują Cię szkolenia otwarte? A może chcesz zorganizować dedykowane warsztaty w Twojej organizacji? Szukasz niestandardowej oferty szkoleniowej?

NASZ ADRES

ul. Gen. W. Andersa 5 lok. 508
15-124 Białystok

(+48) 577 230 303